Trillingen tijdens het rijden :

Een vaak voorkomende vraag / probleem is trillingen bij een bepaalde snelheid . Zowel mijn eigen ervaringen, als deze van andere collega mekaniekers zijn hieronder vermeld.

 

Ook staan de tips in volgorde van het meest voorkomend.

 

*We gaan er wel van uit dat de 4 banden het juiste type zijn , perfect op de juiste bandendruk en alle 4 gebalanceerd zijn en correcte spoor regeling.

 

*Laat u uw banden uitbalanceren, en u heeft na enige honderd km al terug trillingen, laat dan uw banden uitbalanceren met bolletjes in de band in plaats van loodjes aan de velg. Met bolletjes in de velg uitbalanceren gebeurt standaart bij vrachtwagen banden. Vooral met een off road band ( ook al is deze maar 50/50 ) is dit nuttig !

 

*De kleine rubbers in de panardstang, dat is de stang die dwars tussen een as en het chassis hangt. Deze stang zorgt ervoor dat de as op zijn plaats blijft en dus niet “verspringt” tijdens het rijden. In deze stang zitten eigenlijk maar kleine rubbers, die ZEER VAAK geheel of gedeeltelijk kapot zijn. De rubbers zijn eenvoudig te vervangen. Bij modellen voor 1982 zijn deze rubbers zeer klein, en iets moeilijker te verkrijgen.

 

Panardstang  is nr 13.( Zie afbeeldingen ) 

Krik de auto ook geheel en gedeeltelijk op; om deze rubbers te inspecteren !!! Belangrijk !!!!

 

*Defecte stuurdemper ( dit is NIET een schokdemper aan de wielen).

 

*Speling op stuurkogels.

 

* Controleren of de cardans onder de juiste hoek in elkaar geschoven zijn, als deze ooit gedemonteerd geweest zijn tenminste. De kruisen van de cardan staan onder een bepaalde hoek tegenover elkaar.  De correcte hoeken van de cardans staan hier ook beschreven. Vooral de cardan tussen de versnellingsbak en de tussenboite is zeer belangrijk.

Hierbij ook controleren als de lagers van de versnellingsbak geen extreme speling vertonen.

 

*Kromme steekas in de vooras, en/of versleten homokeneten.

 

Dit is effectief al voorgekomen, en deze tip komt van een grote expert in G klasse reparaties. Deze tipgever werkt trouwens uitsluitend aan G klasses !!!

 

*Velgen met ovale of te ruim uitgeslepen naafgaten.

 

 

 

  • Deze tips hierboven zijn ervaringen van zowel mezelf als van : ( Volgorde is willekeurig )

 

*Harry B

*Bonny L

*Nick S

*Hendrik V D

*Louis V B

*Michel D

*Albert B

*Noel V H

 

*Andere suggesties op  basis van EFFECTIEVE ervaringen zijn steeds welkom. De bedoeling van deze vermeldingen zijn om elkaar, G klasse rijders, te helpen.

Terug naar overzicht
Prijs
€ 1,00

U bent op zoek naar een specifiek onderdeel of een bepaald model?

Laat het ons weten en wij proberen het te vinden!

Contact opnemen