Water lekkage

Water binnen in de G klasse

 

Helaas een gekend probleem;

 

Bij (hevige) regen komt er “ergens” water binnen, die bij voorkeur blijft liggen onder de tapijten vooraan en tegen dat je het ziet, is deze vloerplaat al aan het roesten.

 

Hoe komt dit ? 

Enige zaken die ik zelf meegemaakt

hebt / ondervonden heb:

1) De raamkader, die verborgen zit achter de voorruitrubber is gekend als een klassieke roestplaats. Tussen de rubber, aan de onderkant van de ruit natuurlijk, ontstaat roest. Eer je het ziet is het al te laat…

Maar daardoor “kruipt” water ook onder de onderkant van de voorruitrubber door en lekt zo in uw G .

Oplossing : Ruit eruit, raamkader oplassen / nieuwe raamkader inlassen etc.

Met een nieuwe ruitrubber zijn daarna alle problemen opgelost. Een ruitrubber is op onze site natuurlijk te koop. Wij verkopen trouwens de “update” versie van een raamrubber, die breder en dubbel aansluit om zo het risico in de toekomst dubbel zeker te beveiligen. Bekijk ook de staat van uw voorruit. Is deze nog steeds in perfecte staat ? Geen steenslag of ruitenwisser patroon aftekening of witte wolk aan de zijkant van de ruit?  Een voorruit is hetgeen waardoor je constant kijkt. Het is een kleine kost en een enorm rijcomfort verbetering! Vervang deze nu. U vindt een versie met verduistering tussen beide zonnekleppen hier op onze site. Enkel het beste tegen de scherpste prijs is hetgeen uw G klasse verdiend !!

 

2)De waterafvoeren in de chauffage aanzuig lucht box zitten verstopt:

ZIE FOTO BIJ AFBEELDINGEN

Binnenin, op beide hoeken, zit een water drainage, die bij verstopping water binnenin de G laat lopen.  De verstopping oplossen door de rubberen waterdoorvoeren terug “vrij” te maken.

 

3)De ruitenwisser armen. Als deze veel slijtage hebben, kunnen wel enige druppels water

telkens binnenin geraken. Vervangen dus!

 

4)Heeft uw G klasse roest? Verborgen kleine of grote plaatsen in het motorcompartiment of in de binnen spat borden laten natuurlijk bij hevige regenval water binnenin. Correct repareren is de enige goede oplossing.

 

5) Zelden zorgt en slecht aansluitende deurrubber voor problemen.

MAAR :

Werken de waterafvoer in de binnenkant van uw deuren nog wel?

Zitten deze verstopt; dan gooien ze tijdens het rijden water in de G .

Oplossing: demontage deurpaneel, de openingen terug vrijmaken, misschien is het ook nu het ideale moment om de deur binnenin met een Dinitrol of wax te behandelen en het deurpaneel terug te monteren. Vergeet de plastiek cover niet, tussen de binnenkant van de deur en uw deurpaneel. Is deze beschadigd of ontbrekend ? Uit enkele plastiek zakjes, evt uit een vuilzak of een pmd zak en met wat plakband of tape is dit snel zelf gemaakt, en verkleint u de kans dat uw deurpaneel ten prooi komt aan de binnenkant van water.

 

Hopelijk helpt dit u om waterlekkage in uw G definitief op te lossen.

Eventuele aanvullingen op basis van ervaring, zijn steeds welkom. Mail ons op info@dietro.be

Terug naar overzicht
Prijs
€ 1,00

U bent op zoek naar een specifiek onderdeel of een bepaald model?

Laat het ons weten en wij proberen het te vinden!

Contact opnemen