OM 606 Turbo

Deze tekst is een vervolg op de tekst OM617

Wil u veel pk’s ? gebruik dan de OM 606 turbo motor

Deze motoren leveren standaard 177 Pk , tunen vlot naar 250Pk en zelfs 650 Pk is mogelijk. Ook hun brandstofverbruik is redelijk gunstig met een min van 13L / 100Km. Getunde versies hebben vlot 20L/100km nodig, incl de zwarte uitlaatgasrook!

 

Weet dat je voor de inbouw in een G klasse een andere carterpan nodig hebt. Deze zijn in namaak te koop vanaf € 1100.

Verder heeft u een mechanische pomp nodig, want deze motoren hebben standaard een niet bruikbare elektronische pomp. Reken voor een occasie pomp en herafstellen op € 1500.

De turbo op deze motoren is ook  niet bruikbaar. Deze werkt elektronisch gestuurd en de wastgate werkt omgekeerd . Dus een andere turbo met leidingen € 650 ?

2 motorsteunen € 850 origineel MB. ( Deze zijn wel in namaak te krijgen)

Gasbediening, oliecontact wateraansluitingen en u moet hiervoor een W463 radiator hebben, anders heeft de motor te weinig koeling € 850 .

De intercooler en de leidingen voor te passen in een G kosten vlot € 1000.

Verder dient u nog een koppeling van een 270CDI en de versnellingsbak te hebben . € 900?

Ook de versnellingspook dient u om te bouwen.

Dan nog een andere, kortere cardan € 650 en zeer vele uren werk.

Zonder de motor en het werk  kom ik hier dus +- uit op € 7000 Ook hier is vervangen van alle dichtingen en zeker de cylinderkoppakking  een grote aanrader !

Toch is deze ombouw een aanrader indien u voor PK en snelheid wil gaan. Helaas is deze ombouw bij een W460 en W461 veel werk en vooral, nogal duidelijk zichtbaar op de technische keuring. Houd er rekening mee dat deze motoren een hoog koppel hebben, waardoor schade of breuk aan uw aandrijflijn mogelijk is , afhankelijk van uw rijstijl.

 

Ik lever hiervoor eigenlijk weinig onderdelen. Wel kan ik u in contact brengen met professionals die dit zeer vaak doen en u kunnen helpen met alle onderdelen en technische know-how . 

 

Terug naar overzicht

Dit product is momenteel niet in voorraad. Contacteer ons voor meer informatie of probeer het later opnieuw.

U bent op zoek naar een specifiek onderdeel of een bepaald model?

Laat het ons weten en wij proberen het te vinden!

Contact opnemen