OM 617 A ( turbo versie )

OM 617 Turbo en aanverwanten OM606

 

Originele Europese 3000 cc 5cyl turbo motoren, motorcode OM617.952 dus GEEN rommel Amerikaanse motoren met egr klep en /of elektronische dieselpomp.

Amerikaanse versies zijn af te raden, omwille van slecht onderhoud, en altijd gewerkt te hebben met de schadelijke egr klep. Bovendien hebben deze motoren vaak zeer veel km’ers gelopen.

Van de Europese versies zijn er slechts 17 000 ex gebouwd! Dit zijn de perfecte motoren, die plug & play in te bouwen zijn in een standaard 300 gd.

125 pk (92 kW) bij 4350 t/min en een koppel van 250 Nm bij 2400 t/min.

Met uitzondering van aanpassen van de uitlaatbuis en het oliecontact passen deze motoren direct. Het olie carter en oliekoelerleidingen behoeven geen enkele aanpassing! U gebruikt uw oude vliegwiel en koppeling van uw 300GD motor. NIET de versie van koppeling en vliegwiel uit een personenwagen, deze is veel kleiner en lichter en kan het vermogen niet voldoende aan! Automatische versnellingsbakken verbinden met deze motoren is ook mogelijk natuurlijk.

Het voordeel om deze motoren te gebruiken is hun eenvoudigheid van inbouwen en hun degelijkheid. Zeker tot een tuning tot +-180 pk zijn deze motoren legendarisch. Bovendien wijzigt u niets onder de motorkap, wat op een  technische keuringen normaal gezien geen problemen geven. Ook kunnen uw steekassen en aandrijflijn van uw G deze motoren goed verdragen omwille van het vriendelijke koppel die deze motoren hebben.

Reken op een min dieselverbruik vanaf 14 l /100Km

Met een andere turbo en een getunde pomp zijn vrij eenvoudig 250Pk uit deze motoren te halen. Richtprijs € 6000

Tuningsfreaks haalden tot 500Pk uit deze motor, maar dit komt de levensduur niet ten goede natuurlijk.

Enkel een andere pomp, en de originele turbo geeft direct een +-180 PK

Richtprijs hiervoor vanaf € 4000. ( Montage inc )   Dit is een aanrader!!

 

Weet dat deze motoren oud zijn. De allerjongste zijn gebouwd in 1985, de oudste dateren van 1980. Een oude motor zoals hij is direct inbouwen is dom. Alle dichtingen zijn immers oud, dus deze moet je vervangen incl cylinderkoppakking  en klepsteelrubbers.

Ook de dieselpomp dien je te laten herafstellen, en uiterraard ook nieuwe injectoren en waterpomp etc. Anders heeft dit geen zin.

 

Af en toe gebeurt het dat ik een goede turbomotor te koop heb.

 

Wilt u een goedkope OM617 turbo motor? Prima, koop maar rommel elders, maar contacteer mij niet. Wilt u kwaliteit, neem dan gerust contact met mij op.

 

Wilt u meer nog meer PK’s ? Prima. Koop dan een OM 606 turbo motor.

Terug naar overzicht

Dit product is momenteel niet in voorraad. Contacteer ons voor meer informatie of probeer het later opnieuw.

U bent op zoek naar een specifiek onderdeel of een bepaald model?

Laat het ons weten en wij proberen het te vinden!

Contact opnemen